En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 27 augusti 2011

Boktips!


Jag hittade en ny tjock kokbok på biblan med hälsosam mat (kokböcker får gärna vara tjocka!). Jag nämnde den i förra inlägget men tänkte tipsa om den med en bild och några ord. Hälsokokboken är skriven av Ulrika Davidsson. Hon har tidigare skrivit kokböcker om GI-mat och fortsätter nu på samma tema med mat som innehåller mindre snabba kolhydrater, mer proteiner och mycket frukt och grönt. Hon vänder sig dock till en lite bredare matlagningskrets med denna bok och håller inte lika hårt på kolhydratmängden.

Jag hittade en hel del middagstips men inte lika många bra förslag till bakning (kanelkakorna undantagna). Jag rekommenderar ändå boken som en uppstartskokbok om man levt på skräpmat och godis och behöver introduktion till ett betydligt hälsosammare kök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar