En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



torsdag 5 maj 2011

Nyttiga chokladbollar


Jag testade ett recept på chokladbollar ur boken Råsmart familj av Ulrika Hoffer men ändrade en del av ingredienserna efter vad som fanns i mitt skafferi. Är man en riktig socker-råtta (som min man) så kanske man tycker att dom är lite syrliga i smaken och kanske ska ta i lite honung. Själv gillade jag dom för den starka chokladsmaken. Barnen fullkomligt proppade i sig och frågade efter mer vilket jag tolkade som en stark 10:a på pralinskalan!

Nyttiga chokladbollar

100 gram dadlar utan kärnor
2 msk rapsolja
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
1/2 dl havregryn
några mandlar
kokos att rulla bollarna i

Kör alla ingredienser några minuter i matberedaren. Rulla bollarna i kokos. Perfekt jobb för barnen!
Smakar mest om de förvaras i rumstemperatur men håller längre i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar