En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken
torsdag 5 maj 2011
Nyttiga chokladbollar
Jag testade ett recept på chokladbollar ur boken Råsmart familj av Ulrika Hoffer men ändrade en del av ingredienserna efter vad som fanns i mitt skafferi. Är man en riktig socker-råtta (som min man) så kanske man tycker att dom är lite syrliga i smaken och kanske ska ta i lite honung. Själv gillade jag dom för den starka chokladsmaken. Barnen fullkomligt proppade i sig och frågade efter mer vilket jag tolkade som en stark 10:a på pralinskalan!
Nyttiga chokladbollar
100 gram dadlar utan kärnor
2 msk rapsolja
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
1/2 dl havregryn
några mandlar
kokos att rulla bollarna i
Kör alla ingredienser några minuter i matberedaren. Rulla bollarna i kokos. Perfekt jobb för barnen!
Smakar mest om de förvaras i rumstemperatur men håller längre i kylskåpet.
Etiketter:
Kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar