Vi diskuterar ofta nyttighetsfaktorn vid våra måltider. Min son sa senast vid lunchen idag att vi nog hade mått ganska bra om vi hade börjat äta pizza. Min man sa att han planerade att starta en blogg med titeln: Macka och bärs!
Ja, som ni hör så jobbar jag i uppförsbacke i min kamp att erbjuda familjen det bästa bränslet. Men jag ger inte upp!
Det senaste tillskottet till mina glasburkar i köket tilltalade dock alla! Jag fick recept på glutenfria majskex av min kompis Bibban som var jättegoda och samtidigt ganska nyttiga med massor av fröer i. Dom fungerade lite som ersättning till chips med sin frasighet och vill man öka chipskänslan kan man strö flingsalt på dom.
Bibbans majskex
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl kokande vatten
ev flingsalt
Blanda de torra ingredienserna och häll över oljan och det kokande vattnet. Det blir en ganska kladdig deg. Bred ut den på ett en plåt med bakplåtspapper. Enklast är att lägga över plastfolie och kavla ut degen till en tunn platta. Grädda i 150 grader i ca 1 timma. Bryt i lagom stora kexbitar. Låt kexen torka en stund i 75 graders ugn om dom fortfarande känns mjuka.
Atjoo
SvaraRaderaGoda kex!
SvaraRaderaNu går man på kex.
SvaraRaderaKexen ser ut att vara bakade på sågspån men huvudsaken är att de är goda.
SvaraRadera