Om du funderat på att göra mjölk- och vetemjölsfri ugnspannkaka så tänk om! Jag skulle vilja varna för experimentet att ta havremjölk, bovetemjöl, sojamjöl och fiberhusk i ugnspannkaka...vilket jag gjorde. Det blir ingen kulinarisk upplevelse! Den smakar ungefär som uppblött kartong och dessutom blir den grå och platt.
Jag insåg nyligen att jag bara redovisar lyckade matlagningsförsök i bloggen. Man kan lätt vilseledas att tro att jag dansar runt glad och rosenkindad i mitt kök och aldrig misslyckas. Men icke! När man ska försöka göra vanlig husmanskost på ett nyttigare sätt stupar man ofta. Det bästa är att börja tänka i nya banor och helt enkelt välja bort rätter som i grunden är hopplöst onyttiga.
Mina barn ryser fortfarande när vi pratar om pizzan jag gjorde för nått år sen där degen bestod av en fiberrik massa med fröer. Den var oätlig!
Åter till ugnspannkaka. Om du nu vill bjuda på en hälsosam variant av ugnspannkaka så gör inte det! Bjud på kycklingsoppa istället! Eller ugnsstekt fisk med spenat!
Jag behöver väl knappast tillägga att dagens måltid fick noll praliner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar