En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 16 oktober 2011

Svampfrossa


Någon gång i månaden har jag och barnen svampfrossa! Maken som inte tål svamp är oftast på jobbet när det sker. Tur är nog det för jag vet hur ont i magen han får, eftersom jag en gång tvingade honom att äta svamp för att se om hans svampallergi verkligen existerar. Jag gör inte om det!

Kvällens svamporgie bestod av 250 gram champinjoner. Dom fick sällskap i stekgrytan av en klick smör, ett paket viltmästarskav, en gul lök, några färska grönkålsblad, lite kinesisk soja, en deciliter vatten, lite maizena, ett stänk rödvinsvinäger och vitpeppar.

Den mustiga viltgrytan serverades med sötpotatis, palsternacka, rotselleri och morot som rostats med olivolja, timjan och lite salt i 250 graders ugn. Några salladsblad som överlevt dom första frostnätterna hamnade också på tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar