En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 16 oktober 2011

Äntligen ugnspannkaka!


Det verkade länge som om ugnspannkaka tillhörde mitt förflutna. En rätt som till 50 % innehåller vetemjöl har svårt att passera min ugn, hamna på mitt matbord och vidare ner i våra magar.
Jag gjorde ett tappert, men totalt misslyckat försök med havremjölk och bovetemjöl för några månader sedan vilket jag skrev om här.

Men skam den som ger sig! Eftersom ugnspannkaka varit en favorit sen länge var jag tvungen att experimentera tills jag hittade ett mjölfritt alternativ. Resultatet blev till slut riktigt bra och var värt att vänta på. Till pannkakan serverade jag en vitkålssallad med pressad apelsin och olivolja som fick ersätta lingonen.

Ugnspannkaka med bacon

6 ägg
200 gram philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1/2 paket bacon

Stek klippta baconbitar några minuter och sprid ut dem i en smord långpanna. Vispa ihop övriga ingredienser. Häll äggsmeten i långpannan och grädda i 225 graders ugn i ca 20 min.
Det blir en luftig men mäktig pannkaka som räcker till 4 personer.

2 kommentarer:

  1. Det lät intressant det där, prova rätten när vi kommer nästa gång. Får man ta lite baste-lingon till ??

    SvaraRadera
  2. Jadå! Endast det bästa är gott nog!!!

    SvaraRadera