Jag läser nånstans att man bör äta frukt och grönt motsvarande fem knutna nävar. Men ibland äter ju barnen bara som fem lillfingrar!
Jag brukar skära grönsaker i stora bitar och lägga i olika färgglada skålar. Allt för att lura ner vitaminerna i magarna! Idag testade jag att låta grönsakerna bada i en härlig dressing (sås brukar ju vara populärt) och gjorde en variant av waldorfsallad. Grönsakerna slank ner utan protester!
Waldorfsallad
vitkål strimlad med osthyveln
2 rivna morötter
1 rivet äpple
1 näve hackad ruccolasallad
1 näve hackade valnötter
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl majonäs
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
vitpeppar
salt
Blanda ihop grönsakerna och rör ner dressingen. Låt stå kallt en stund före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar