En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



tisdag 7 februari 2012

Waldorfsallad


Jag läser nånstans att man bör äta frukt och grönt motsvarande fem knutna nävar. Men ibland äter ju barnen bara som fem lillfingrar!

Jag brukar skära grönsaker i stora bitar och lägga i olika färgglada skålar. Allt för att lura ner vitaminerna i magarna! Idag testade jag att låta grönsakerna bada i en härlig dressing (sås brukar ju vara populärt) och gjorde en variant av waldorfsallad. Grönsakerna slank ner utan protester!

Waldorfsallad

vitkål strimlad med osthyveln
2 rivna morötter
1 rivet äpple
1 näve hackad ruccolasallad
1 näve hackade valnötter

Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl majonäs
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
vitpeppar
salt

Blanda ihop grönsakerna och rör ner dressingen. Låt stå kallt en stund före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar