Inget låter väl så nyttigt som ordet müslibar? En munsbit full av energi och näring som man kan äta på språng strax innan träningen eller när man behöver extra kraft. Men kruxet är ju att om man köper dessa snacks så är dom ofta fulla av socker och stökar bara till ens blodsockerkurva. Och det känns ju långt ifrån nyttigt!
I senaste numret av tidningen Buffé hittade jag ett recept på dessa jättegoda (och nyttiga) müslibars. Förutom att ge ett extra energitillskott så var dom också goda som kaka till kaffet!
Müslibars
1 dl rostade grovhackade cashewnötter
1 dl rostade pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl (kan uteslutas)
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade torkade tranbär
ev. kanel el vaniljsocker som smaksättning
Blanda ihop alla ingredienser till en kakmassa och forma två platta, ca 1 cm tjocka, längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 125 graders ugn i 30 minuter. Skär i bitar. Låt dom torka till en stund på eftervärmen i ugnen. Förvara i kylskåp i en burk.
Ser smaskiga ut
SvaraRaderaDet är inget för dig! Dom är helt för nyttiga!!!
SvaraRadera