Vad blir det för mat? ropas det förväntansfullt när dom två hungriga ungarna kommer hem. Om jag då svarar fiskgratäng byts förväntan genast till förbittring och den som är minst sugen på fisk sätter sig på tvären. Om jag istället svarar torskrullar med keso, chili och soltorkad tomat blir reaktionen en annan och aptiten återvänder genast!
Rätten uppkom en dag när jag tröttnat på dom eviga fiskblocken i ugnen (och barnens reaktion på dom) och istället pillade fram torskfiléerna ur blocken och fyllde dom med sambal oelek och keso. Denna gång fick fisken sällskap av soltrokade tomater och röd paprika men jag skulle också kunnat ta purjolök eller zucchini.
Torskrullar med chilikeso
2 tinade fiskblock med torskfiléer
1 burk keso
1 msk sambal oelek
några klippta soltorkade tomater
1 röd paprika
2 dl vispgrädde el havregrädde
svartpeppar
ev lite salt
Blanda keso och sambal oelek. Bred ut keson på fiskfiléerna och rulla ihop till "fiskkanelbullar". Lägg dom på ett ugnssäkert fat och strö över soltorkade tomater och finhackad paprika. Peppra och salta. Sätt in i 200 graders ugn i ca 20-25 min. Häll på grädden efter halva tiden. Servera med ris eller kokt potatis.
Basteborg väntar på kulinariska och smakfulla äventyrligheter. Efter en all-inclusiv-vecka måste det finnas inspiration.
SvaraRaderaI Ella råder idétorka! Blev nog lite bortskämd på semestern...
SvaraRadera