När termometern utanför fönstret visar minus 22 grader stannar jag inne och bakar glutenfritt knäckebröd.
Jag säger till min man att jag vill åka på kurs och lära mig mer om raw food. Han svarar att det behöver jag nog inte för det pågår en ständig matlagningskurs i vårt kök. Ok, han har rätt! Jag testar nya saker hela tiden, men det kunde ju vara kul att träffa andra kostnördar och riktigt frossa i ämnet tillsammans!
I väntan på en kurs knåpar jag vidare med mina köksprojekt och denna kalla dag stod det alltså glutenfria knäckebröd i kursplanen. Receptet hittade jag i Yogamat och resultatet blev knaprigt och gott och tog nästan hela dagen i anspråk.
Glutenfritt knäckebröd
1 liter vatten
1 dl hirsflingor
1 dl quinoa
2 dl rismjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
1 dl riven kokos
2 msk rapsolja
salt
Koka vatten, hirs och quinoa i ca 15 minuter. Blanda i resten av ingredienserna. Rör till en lös deg. Kavla ut tunna bröd mellan två bakplåtspapper och grädda i ca 35 minuter i 175 graders ugn. Bryt i bitar och torka bröden i 50-75 grader tills dom är hårda och krispiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar