En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



fredag 21 september 2012

Havreblinier


Pannkakor är oftast tunna och får sällskap av fruktmos eller lingonsylt hos oss.
Denna kväll blev jag sugen på  något mera matigt och lät blinier bli inspirationskälla till dessa tjocka havreplättar med grönsakstopping. Blinier ska ju egentligen innehålla bovetemjöl men jag tycker att havre fungerade lika bra. Jag fyllde skålar med olika grönsaker och alla fick komponera sin egen plätt. Det blev riktigt festligt och gott och man blev proppmätt!

Havreblinier

4 dl havregryn
1/2 tsk salt
3 ägg
3 msk olja

Mixa havregryn i matberedare till ett mjöl. Blanda med ägg, salt och olja och låt svälla en stund till en tjock smet. Stek små, tjocka plättar i rapsolja. Servera genast med creme fraich, hackad rödlök, kapris, oliver, majs och körsbärstomater (eller vad som finns hemma).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar