En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 22 september 2012

Mandelknäckebröd


Det händer att jag får recept med uppmaningen: Det här borde du testa!
Det är kul att bli utsedd till testlagare och jag tar gärna emot och testar nya roliga recept och skriver om dom. Eftersom jag inte direkt håller mina hälsofascistiska idéer hemliga så får jag inte bara recept utan också en del påhopp men som tur är mest hejarop. Det har sitt pris att komma ut ur kylskåpet! ;-)

Ett av dom senaste recepten jag fick var dessa mandelknäckebröd. Jag valde rapsolja istället för smör, som det stod i receptet, och tillsatte lite kummin. Dom blev riktigt knapriga och goda! Och jag fick inte ha dom ifred!

Mandelknäckebröd

1 dl mandel
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
1/2 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa kummin

Mixa mandel, linfrö och sesamfrö i matberedaren. Blanda med resten av ingredienserna. Kavla ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg plastfolie mellan kaveln och smeten så går det lättast. Grädda ca 20 min i 150 graders ugn. Stäng av ugnen och låt brödet ligga i eftervärmen tills det är torrt och sprött. Bryt i bitar och testa med ett gott pålägg eller bara lite smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar