En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 29 september 2012

En bön om burgare

 
Efter en bön om burgare serverades det bönburgare hos oss! Ja, det händer att jag bjuder på hamburgare! Men det händer aldrig att det är en vanlig hamburgare a lá Mc Donald med ljust bröd.
 
Den här gången var det inte ens kött i burgaren utan kidneybönor. Brödet var frökusar och tillsammans med isbergssallad, tomat, rödlök, majs och en dressing på creme fraich med sambal oelek blev det en riktigt lyxig vegetarisk lunch.
 
Kidneybönburgare
 
2 burkar kidneybönor á 400 g
2 ägg
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
hackad bladpersilja el koriander
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl maizena
1/2 dl havrekli
rapsolja
sesamfrön
 
Mixa bönorna i matberedaren. Blanda i resten av ingredienserna i bönsmeten. Låt svälla en stund. Forma burgare och panera i sesamfrön. Stek i rapsolja. Ät burgarna nystekta annars kan dom bli lite torra. Servera med bröd, sallad och en god dressing eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar