En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



torsdag 17 maj 2012

Idag är jag grön!


Vegetarisk mat kan ibland vara lösningen på problemet att para ihop en mager hushållskassa med glupande aptit!
Jag hittade en trevlig vegetarisk kokbok för nybörjare som gav mig lite ny inspiration och som jag vill rekommendera om man aldrig lagat vegetariskt förut och vill testa.

Idag provade jag ett av recepten med biffar på rotselleri och en varm grönsaks-och kikärtssallad som jag hämtade idéer till ur boken. Med ägg i biffsmeten och paneringen med sesamfrön blev man faktiskt rejält mätt. Den speciella smaken av rotselleri försvann i kryddningen och dom blev riktigt knapriga och goda!


Rotselleribiffar

1 normalstor rotselleri
1/2 lök
2 ägg
1/2 dl havrekli
1 msk maizena
1 tsk timjan
1/2 tsk spiskummin
salt och vitpeppar
skalade sesamfrön till panering

Finriv rotselleri och lök. Krama ur så mycket av vätskan som möjligt. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå och svälla en stund. Forma biffar och panera i sesamfrön innan de steks i rapsolja.

Varm grönsaks- och kikärtssallad

fryst ärtor-majs-paprika-blandning
1/2 hackad lök
1 burk kikärtor
några körsbärstomater

Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar
klippt gräslök

Koka upp ärtor-majs-paprika. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt löken och kikärtorna. Slå av vattnet och tillsätt körsbärstomater skurna i klyftor. Häll till sist dressingen över grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar