En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 12 maj 2012

Tomater med mersmak


-Mamma! Kan du inte göra dom där goda tomathalvorna igen? bad min son när jag lagade middag. Han är en riktig liten gourmet och ett matvrak på samma gång och älskar verkligen när jag testar nya maträtter. Själv älskar jag att se när han (och resten av mina matgäster) njuter av min mat!

Vad var det då för tomathalvor han snackade om? 
Jo, dagen innan hade jag gjort några mycket lättgjorda men lyxiga ostfyllda tomathalvor med smak av basilika och rivet citronskal. Dom gav tydligen sådan mersmak att han ville ha dom två dagar i rad!

Ostfyllda tomathalvor

4 tomater
ca 50 gr philadelphiaost
rivet citronskal
ca 1 msk kokt ris
1 tsk basilika
1 nypa salt
riven ost

Dela och gröp ur tomaterna och lägg dom på ett ugnssäkert fat. Blanda tomatvätskan (släng dom hårdare delarna av tomaternas mittbitar) med philadelphiaost, citronskal, ris, basilika och salt. Häll röran i tomaterna och lägg lite riven ost på varje. Gratinera i 225 graders ugn i ca 10 min. Servera som en förrätt eller som tilltugg till huvudrätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar