Vissa snöar in på dataspel eller fågelskådning eller kanske grytlappsvirkning. Jag tycks för tillfället ha snöat in på tofubröd!
Så är det ofta i mitt kök (och kanske också i erat?) att jag hittar nått jag gillar och upprepar det i flera veckor tills jag tröttnar och aldrig bakar eller lagar det igen. Ett tag nu har det varit müsliveckor och innan dess var det ugnsgratinerade tomater med oregano till var och varannan middag. Nu alltså tofubröd!
Jag ska plåga er med ett tofubrödsrecept till, sen ska jag försöka hålla min mani utanför bloggen.
Detta bröd blev kompakt och ganska saftigt med mycket linfrön. Tyvärr är det bara jag som gillar det i familjen men det är ju bra för då får jag ha det i fred! :-)
Tofubröd utan gluten och mjölk
2 dl mandel
2 dl hela el krossade linfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
6 ägg
1 dl mosad tofu
1/2 dl havregrädde
(tofu och havregrädde kan ersättas med 1 dl kesella)
Kör mandel och linfrö i mixern till ett mjöl. Tillsätt fiberhusk, bakpulver och salt i mjölet. Rör ihop ägg, tofu och havregrädde. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform. Grädda i ca 1 tim i 175 graders ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar