En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken
fredag 4 maj 2012
Kyckling med fattigmanspesto
Jag har alldeles för tunn plånbok för att vara så principfast i mina val av bra råvaror! Vill man laga bra mat så kostar det, helt enkelt. Billigt betyder ofta skräpmat, tyvärr.
Någon gång ibland lyckas det dock bli både lyxigt, gott och nyttigt för en liten slant. Kvällens fredagsmys blev ett sådant tillfälle (hos oss är fredagsmys inte snask utan god mat).
Jag lagade ugnsgratinerad kycklingfilé (fryst till extrapris) med fattigmanspesto (där dom dyra pinjenötterna ersattes av solrosfrön). Till kycklingen serverades rostade ekologiska rödbetor (inte heller det hutlöst dyrt). Tyvärr orsakade dom rödfärgande betorna en del rabalder vid bordet när barnen ansåg att rödbetsfärgad kyckling var lika med rå kyckling. För oss andra som inte jagade upp oss var det en mycket god middag!
Kyckling med fattigmanspesto
4 tinade kycklingfiléer
peston:
ca 1/2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
en rejäl näve hackade solrosfrön
1 tsk basilika
vitpeppar
salt
Rör ihop ingredienserna till peston. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och ställ in den i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Ta ut formen och bred ut peston över filéerna och låt den gå ca 10 minuter till i ugnen tills peston fått lite färg. Kontrollera att kycklingen är klar och servera hellre ris än rödbetor till om ni har oroligt lagda barn och vill ha matro!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar