En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



torsdag 17 maj 2012

Pizza!!


Ikväll blev det familjespel och pizza!
Pizza?! utropar ni som känner mig. Hon skulle väl aldrig göra pizza?!

Jodå, med lite fix och trix och framförallt en bra ersättning till vetemjölet så kan även jag bjuda på hemgjord pizza. Jag hittade ett recept på LCHF-pizzadeg med mandelmjöl och ägg. Fyllningen blev för dagen salami, tonfisk, champinjoner, svarta oliver och sparris.
Det smakade kanske inte som riktig pizza men det blev ändå väldigt smaskigt och man blev proppmätt!

Jag skriver ner receptet på pizzadegen och lämnar fyllningen öppen efter kylskåp och person.

Pizzadeg med mandelmjöl

2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 tsk fiberhusk
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
1/2- 1 dl vatten
1 msk rapsolja

Blanda ihop alla ingredienser och bred ut smeten som två tallrikstora rundlar på ett bakplåtspapper. Grädda i 7-10 min. i 225 graders ugn. Lägg därefter på fyllningen och baka färdigt pizzorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar