Grillsäsongen sprakade igång med två grillfester på samma vecka! Ska det fortsätta så här i sommar så lär vi knappast få någon järnbrist! Och inte lär vi få tråkigt heller!
Det stora dragplåstret vid grillningen är så klart det perfekt marinerade köttet som grillas tills det är aningen svart i kanterna och som sedan ändå är saftigt och mört och riktigt smälter i munnen.
Trots det älskar jag alla tillbehören mer än själva köttet. Det ska vara många små skålar med svala och heta såser och salsor och så några med frukt och grönt. Potatis eller pasta känns inte så viktigt om man har många andra alternativ.
Med detta inlägg ville jag ge er en tomatsalsa att testa nästa gång ni grillar. Jag brukar få tummen upp för den varje gång, därför är den oftast med på grillbuffén. Den är lätt att slänga ihop och är så god att den kan fungera som enda grillsås om man kör en snabbgrillning mitt i veckan.
Tomatsalsa till grillkött
2 stora tomater
1/2 rödlök
1 tsk honung el socker
2 tsk pressad citron el rödvinsvinäger
lite salt
1 tsk sambal oelek el. chiliflakes
Hacka tomat och rödlök fint. Blanda i övriga ingredienser och smaka av. Öka sötma eller surhet efter smak. Mosa till salsan lite med en potatismosare. Låt stå en stund före servering.
Jag brukar variera salsan med tex lite riven zucchini, finhackad persika eller paprika. En fin krydda som passar i är färsk koriander (men den är det inta alla som gillar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar