Detta håller på att bli en brödblogg kan det tyckas! Men håll ut mina vänner! Jag återkommer snart med annan mat. Jag råkar bara ha en brödfas som jag måste igenom och alla nyupptäckter i mitt kök ham-nar i bloggen. Därför kommer här ännu ett recept på ett bröd utan mjöl. Denna gång med mycke linfrö och alltså gott om omega 3 och fibrer.
Linfröbröd
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
2 msk rostade solrosfrön
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 1/2 tsk rapsolja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
Vispa ägg och salt till ett fluffigt skum. Blanda de torra ingredien-serna för sig och rör försiktigt ner dom i äggskummet tillsammans med oljan. Låt svälla en stund och bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper. Baka i 200 graders ugn i 10 minuter. Skär brödet i rutor innan det svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar