En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken
måndag 21 mars 2011
Bröd utan mjöl
Dax för ännu ett recept på ett bröd utan mjöl! Den här varianten kommer jag att göra fler gånger för det blev jubel runt mellanmåls-bordet! Vi åt brödet medans det fortfarande var lite varmt med ost och skivad banan som pålägg.
Bröd utan mjöl
250 g keso
3 ägg
1 dl fibrex (fiber från sockerbeta, finns bland glutenfria produkter)
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl mandelmjöl (kör mandel i matberedaren några minuter)
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (malda psylliumfröskal, finns också bland glutenfria produkter)
ev lite salt
Rör ihop keso och ägg. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner dom i äggsmeten. Låt svälla tio minuter och bred sedan ut röran på ett bakplåtspapper och sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
Brödet fick utan tvekan tio stora praliner!
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hur många kalorier per skiva blir det om du har någon koll?
SvaraRaderaHej Sandra!
SvaraRaderaJag kan inte svara på hur många kalorier det blir. Har ingen koll. Jag tänker mest på att inte äta för stor mängd kolhydrater och då är detta brödet ett bra alternativ! För mig är det det mest brödlika brödet utan vanligt mjöl.
Hälsn. Malin