En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 5 mars 2011

Viltwok

För att få lite ny matinspiration plockade jag fram några få ingredi-enser, placerade dom intill varandra och försökte känna efter om dom skulle fungera i blandad form. Jag la till något och plockade bort något och till slut låg dessa saker på min köksbänk.


På slutet tillkom broccoli, palsternacka och soltorkade tomater (som blötlagts i kokhett vatten).



Det blev en viltwok med ny smakblandning som gick snabbt att laga och som blev klart godkänd som middag!


Viltwok

1 paket fryst viltmästarskav
1 hackad lök
1 msk rapsolja
2 pressade vitlökar
1/2 röd chilifrukt
1 msk kapris
broccoli
1 skalad och skivad palsternacka
blötlagda soltorkade tomater

Fräs löken i oljan i en wokpanna eller i en stekgryta och lägg sedan i det frysta viltköttet. Låt det tina och skala av lager för lager. Tillsätt övriga ingredienser och låt det stekas på låg temperatur under lock tills broccolin och palsternackan är mjuk. Tillsätt klippta soltorkade tomater strax före servering eller låt dom bli ett tilltugg.

Maten fick 6 och 1/2 praliner av barnen som dock inte var särskilt hungriga och mest väntade på att få lördagsgodis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar