En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



torsdag 10 mars 2011

Torkat kött

Att få i sig proteiner till varje mål, även mellanmålet, kan vara svårt. Jag fick ett bra tips av en väninna som också äter mat med färre kolhydrater. När hon och hennes familj var ute och vandrade på Skåneleden i somras funderade hon på hur man skulle kunna bära med sig proteiner som inte tynger ryggsäcken för mycket och hon kom på att torkat kött borde vara det bästa att ta med. Inför nästa vandring torkade hon kött!

Jag köpte två bitar ryggbiff för att testa om det gick att torka sitt eget kött. Jag skar köttet i centimetertjocka strimlor och rörde ihop med en kryddblandning av 2 pressade vitlökar, 1 msk paprikapulver, 1 tsk chilipulver och en nypa torkad rosmarin. Sedan la jag ut kött-bitarna på en plåt med bakplåtspapper och lät dom torka i 60 graders ugn i ca 10 timmar.


När bitarna känns hårda och lätta är det klart. Det blev inte ett snacks som var vackert för ögat men det smakade gott med mycket tuggmotstånd och med en stark smak av chili!

Nu har mina glasburkar i köket fått en ny ingrediens som kommer att fyllas på så fort dom tar slut!

1 kommentar:

  1. Such an amazing blog about the wild jerky and I really appreciate you work which you have done well.
    wild jerky

    SvaraRadera