En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



tisdag 1 mars 2011

Heja wokpannan!


Jag måste med denna inte helt skarpa bild slå ett slag för wokpannan!
Den är en ständig räddare i mitt kök när idétorka hotar. Man kan slänga ner i princip vad som helst i grönsaksväg (och annat också så klart) i pannan och på så vis rensa ut dom vissnande resterna i kylskåpet. Det verkar också omöjligt att misslyckas! Det är bara att hacka grönsaker och fräsa i olja på ganska hög temperatur i några minuter, krydda och sedan njuta av krispiga, varma grönskare till middagen.

För dagen blev det hos oss broccoli, röd paprika, purjolök, vitkål och minimajs. Strax före servering pressade jag över ett par vitlöksklyftor, kryddade med chilipeppar och stänkte över några droppar kinesisk soja. Detta blev idag ett alternativ till pastan eller potatisen och woken serverades till en kryddig köttfärslimpa och en "sås" på mosad avokado och rostade sesamfrön.

Jag glömde be om praliner så jag har inget betyg att delge, men själv tyckte jag att det var en höjdare i klass med ett besök på vår favorit-thairestaurang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar