Jag älskar att laga mat men även en livslång passion kan man behöva paus från ibland. Den möjligheten har jag fått nu med mina barns nyvaknade intresse för matlagning. Jag har insett att jag har två små köksmästare i familjen som är lätta att lära upp och som kan ge mig den där välbehövliga pausen.
I morse fick dottern en lektion i kolhydratfria pannkakor som har blivit en ny frukostsuccé hos oss. Man skulle också kunna kalla dom omelettpannkaka för smaken ligger någonstans mellan pannkaka och omelett. Dom är lätta att göra, håller ihop bra och smakar bäst med en klick vispgrädde och sylt på mixade blötlagda torkade aprikoser. Man kan också låta ett par skivor ost smälta mellan en vikt pannkaka eller rulla ihop dom med svampstuvning inuti som crêpes.
Kolhydratfria pannkakor
3 ägg
3 msk vatten
2 tsk fiberhusk
Rör ihop vatten med fiberhusk (det blir lätt klumpar om man tar fiberhusk sist). Tillsätt äggen och vispa ihop. Låt stå och svälla en stund. Stek pannkakor i lite smör eller rapsolja. 3 ägg är lagom till 2 pannkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar