Jag har en liten hög med recept på min köksbänk som tillhör mina absoluta favoriter. Jag tillagar dom nästan varje vecka och jag tröttnar aldrig. Exempel från min favoritsamling är GI-musli, frökex, frökusar, hälsofreakmuffins och Bibbans majskex.
Nu har det nästlat sig in ett nytt recept bland favoriterna. Det är ett färskostbröd som jag hittade i LCHF-husmanskost av Anna Wallén. Fast jag vill knappast kalla det bröd utan snarare en ostpannkaka även om man kan äta dom med smör och pålägg. Jag serverade dom med lite fruktmos och en klick vispad grädde och det blev en festlig dessert. Att skicka med en bit eller två som mellanmål till skolan var också ett bra alternativ.
Färsostbröd
6 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150 gram färskost (Philadelphia eller annan)
2 dl riven mild ost
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna med bakpulver till hårt skum. Blanda gulorna med grädden och färskosten. Rör försiktigt ihop äggvita med gräddsmeten. Tillsätt den rivna osten. Bred ut den fluffiga smeten på en bakplåtsklädd plåt. Baka i 175 graders ugn i ca 30 minuter. Skär i bitar och ät gärna ljummen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar