En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



lördag 14 maj 2011

Fredagsmys utan chips


Stärkelsrik potatis i omega-6-olja med farligt stor mängd salt (=chips) serveras aldrig på vårt bord! Inte ens som fredagsmys. Istället rostar vi nötter eller kikärtor och smaksätter dom med olika kryddor. Då slinker det ner en del proteiner, mineraler och fibrer som man får på köpet och smakerna är absolut inte sämre.
När jag kokte en stor gryta med kikärtor häromdagen bönade och bad barnen om rostade kikärtor. Det är en av dom största favoriterna bland snacks-skålarna! Så jag rostade kikärtor och smaksatte med vitlök och paprikapulver och lite salt.

Rostade kikärtor

2 dl kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
olivolja
lite salt
paprikapulver
ev chilipeppar

Bred ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Pressa över vitlök, ringla lite olivolja över, salta och rör om. Rosta i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Krydda med paprikapulvret och chilipepparn. Smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar