En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



måndag 2 maj 2011

Kökshjälp


Till söndagens lunch fick vi besök! I sådana lägen brukar den stora gratängformen plockas fram och tack och lov fick jag hjälp i köket. Det blev fiskgratäng med lyxig gräddpepparrotssås och upptinade jordgubbar till dessert.

Fiskgratäng med pepparrot
ca 6 personer

2 fiskblock med sej el. alaska pollock
3 dl råris (okokt)
6 dl vatten
1 blomkålshuvud

Sås:
2 dl vatten
1 o 1/2 msk maizena
ca 1 dl grädde
riven pepparrot
vitpeppar
salt
ev. en klick smör

Koka råriset tills det är klart. Lägg de halvtinade fiskblocken i mitten av gratängformen och ställ in i 200 graders ugn i ca 15 minuter. Koka under tiden blomkålen och såsen. Lägg i riset och blomkålen runt fisken och häll över såsen. Låt gratineras i 225 grader i ca 15 minuter. Lägg över några skivor ost under dom sista minuterna. Klart! Servera med gröna ärtor.

En hungrig smakpanel gav middagen 10 praliner men jag tror att det var just hungern som drev upp pralinantalet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar