En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



tisdag 10 maj 2011

Plågsam mat


I min trädgård växer det massor med nässlor! Ekologiska, närproducerade och sprängfulla med järn! 

Trots att dom nu växt sig ganska stora fick jag idén att klippa av toppskotten och försöka göra en nässelsoppa. Jag utrustade mig med plastpåsar på händerna och en sax och gav mig ut i terrängen. Efter fem klipp brände jag mig rejält i handflatan genom plasten. Efter ytterligare några klipp brände jag mig igen. Och igen.
Jag gav upp. Det blev ingen nässelsoppa till middan eller till bloggen.

För den som ändå blev sugen (och äger ett par tjocka gummihandskar med dubbar) hittade jag ett spännande recept på nässelsoppa utan mjöl och grädde här: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6262&a=111064&av704si=-1&av704ko=-1&showResults=false&lid=&lPos=

Här kan man läsa lite om vad man kan använda nässlor till förutom till soppa: http://www.aftonbladet.se/halsa/article10204835.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar