En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 7 oktober 2012

Bovetepannkakor


- Idag serverar jag bovetepannkakor! En hel hög rykande, nygräddade med lingonsylt från småland (eller himmelskt god lingonsylt som min son kallar den)!
Den här sorten kallas också galette (enligt nån snobbig matskribent) men för oss är det rätt och slätt goda och lite matiga pannkakor.
 
Med bovetemjöl blir dom glutenfria och väljer man som jag sojayoghurt istället för filmjölk så blir dom också mjölkfria.
 
Bovetepannkakor
 
5 dl vatten
1 dl filmjölk el sojayoghurt
4 dl bovetemjöl
salt
2 ägg
1 tsk fiberhusk
 
Vispa ihop alla ingredienserna till en slät smet. Låt svälla en stund och stek fina pannkakor i lite rapsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar