En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



torsdag 18 oktober 2012

Lågbudgetsoppa

 
Det är härligt att öppna sin kylskåpsdörr när man precis har storhandlat! När man kan hitta flera olika ostar, grönsaker i regnbågens alla färger och massor av alternativ till middagen!
 
Tyvärr ser inte mitt kylskåp ut så där varje dag i månaden. Ibland ekar det sorgligt tomt. Aptiten är dock alltid konstant och då gäller det att trolla med vad som finns att tillgå. Rotfrukter (som ofta tar slut sist) och bönor som jag alltid har ett lager på burk eller i frysen kan snabbt bli till en mättande soppa. Med lite örtkryddor, några champinjoner och glasnudlar blev det nästan en lyxig restaurangsoppa. Brödet valde vi bort och toppade istället soppan med rostade solrosfrön och en stark chilisås.
 
Grönsakssoppa
 
4 potatisar
1 stor morot
2 gula lökar
rapsolja
ca 1 liter vatten
broccoli
400 gr kokta kidneybönor
1 knippe glasnudlar
salt
vitpeppar
timjan och fryst basilika
cayennepeppar
 
Skala och skär grönsakerna i bitar. Fräs löken i oljan. Tillsätt potatis, morot och vatten och låt koka några minuter innan resten av ingredienserna tillsätts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar