En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



tisdag 23 oktober 2012

Vegetarisk vecka

 
Vi kör en vegetarisk vecka hos oss!
Jag hittade en serie vegetariska rätter i en gammal Hälsa-tidning som jag blev sugen på att testlaga. Oftast tänker jag om vegetarisk mat att den innehåller för lite proteiner och att man inte blir mätt. Nu vill jag prova om det verkligen stämmer. Det finns ju massor av vegetarianer och dom verkar ju överleva. Vi får se om vi klarar oss...
 
Jag gav barnen recepten och bad dom välja den första middagen. Först ut blev så klart pastarätten: Färskostpasta med rostad grönsakssås.
 
Det var en rätt snabblagad middag men det blev en hel del disk efter den. Fast det var det värt för den blev supergod och fick 8 till 10 praliner av barnen. Pastan var väldigt krämig och såsen smakade mycket av rostad vitlök och paprika. Och ja, vi blev mätta!
 
Rostad grönsakssås
 
6 tomater
5-6 vitlöksklyftor
4 gula & röda paprikor
4 morötter
1 röd lök
olivolja
salt
cayennepeppar
 
Skär alla grönsaker i bitar och lägg på ett bakplåtspapper i långpannan. Ringla olivolja över och salta. Rosta i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna några minuter innan grönsakerna mixas några sekunder i matberedaren. Värm upp i en kastrull och tillsätt mer salt om det behövs och lite cayennepeppar.
 
Färskostpasta

500 gr valfri pastasort (gnocchi passar nog bäst)
20 cm hackad purjolök
200 gr philadelphiaost
salt
vitpeppar

Koka pastan. Lägg i purjolöken i pastavattnet strax innan pastan är klar. Värm osten långsamt i en kastrull. Blanda ner pastan/purjolöken i osten och smaksätt med lite salt och vitpeppar. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar