En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 6 februari 2011

Broccoligratäng och rödkålssallad

Först ut blir en broccoligratäng som jag fått inspiration till av min ömma moder. Hon hade sett denna rätt i ett matlagningsprogram och testat den med gott resultat! Det är en enkel gratäng med få ingredienser som passar bra som ett lätt kvällsmål.


Till 4 personer tog jag:
5 ägg
2 dl havremjölk el. vanlig mjölk
200 g fetaliknande ost
broccoli
salt och svartpeppar

Skär och koka broccolin någon minut. Lägg i en smord gratängform. Vispa ihop ägg, mjölk, en nypa salt och svartpeppar och häll över broccolin. Smula över fetaosten och sätt in i 225 graders ugn i 30 min.


Till gratängen gjorde jag en sallad på rödkål, morot, pressad blodgrape, sesamfrön och olivolja.


Gratängen fick 6 praliner. Den var god med fetaosten som smält ihop med äggröran men alla klagade över att dom inte blev mätta och tryckte i sig flera knäckebröd med ost.
Salladen fick 1 pralin. Den var för sur.



2 kommentarer: