Glasburkarna i mitt kök är mitt lilla överlevnadsförråd! Jag försöker alltid att hålla dom fyllda med nyttiga kex, nötter och musli. På så vis finns det bra val för familjen när det är dax för mellanmål. Jag tycker också om att se mat i mitt kök och inte bara tomma ytor. Det ger en skön känsla av ett levande kök.
En av favoritburkarna är den med GI-musli (hur får man till tyskt y på tangentbordet?):
GI-musli
5 dl havregryn
1/2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 & 1/2 dl grovhackad mandel
1 & 1/2 dl gravhackade hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 msk mald kardemumma
3 msk kanel
1/2 dl rapsolja
1 & 1/2 dl vatten
1-2 msk honung
1/2 tsk salt
1 dl klippta aprikoser
1 dl russin
ev 1/2 dl gojibär
Blanda de torra ingredienserna (ej de torkade frukterna). Vispa ihop olja, vatten, honung och salt och häll över muslin. Vill man ha sötare musli kan man öka mängden honung. Blanda väl. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna och rosta i 175 graders ugn i ca 30 min. Tillsätt de torkade frukterna och låt svalna innan muslin läggs i en fin glasburk.
Det låter spännande. Kan man lägga en beställning på en liter.
SvaraRaderaOrdern är bekräftad!
SvaraRaderaHej, tyskt y är alt+u+u. Åtminstone på en apple mac i Skottland!! På tal om beställning: kan man betala med pay pal?
SvaraRaderaInte än men vi jobbar på det!
SvaraRaderaTack för tipset men på min skånska dator visade det sig vara alt+0252. Kul att ni läser min blogg!
SvaraRaderaDen müslin var super !!!!!!!!!!!!
SvaraRaderaSkicka inte någon sådan smakfull müsli till Scottland, de kan göra den själva på det som blir över vid whiskey-tillverkningen.
SvaraRadera