Jag har länge haft en förpackning philadelphiaost stående i kylskåpet med tanken att en dag slänga ihop en morotskaka. Men så var det ju det där med vetemjöl och socker som dom flesta kakor innehåller och som jag vill undvika. Jag har letat recept utan att hitta något som funkar men idag gav jag upp och improviserade som så många gånger förut!
Morotskaka utan vetemjöl och socker
2 ägg
ca 1 dl honung
1 dl rapsolja
4 dl fint rivna morötter
2 dl Maizena majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl finhackade hasselnötter (körde dom ett par min. i matberedaren)
Glasyr
200 g philadelphiaost
1 dl creme fraich
1 msk honung
1/2 msk vaniljsocker
skalet av 1 citron
Vispa ihop ägg, honung och rapsolja och tillsätt de rivna morötterna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i morotssmeten. Häll i en smord kakform och ställ in i 175 graders ugn i 40 min.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den på kakan när den svalnat. Ät!
Kakan fick 6 praliner. Glasyren var jättegod men själva kakan hade lite för lite sötma. För den sötsugne behövs nog 1/2 dl honung till. Den var betydligt godare efter ett dygn i kylskåpet!
Kakan fick 6 praliner. Glasyren var jättegod men själva kakan hade lite för lite sötma. För den sötsugne behövs nog 1/2 dl honung till. Den var betydligt godare efter ett dygn i kylskåpet!
Så här såg kakan ut innan den fick glasyr |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar