Choklad är min akilleshäl!
Jag kan aldrig säga nej till en bit god choklad med hög kakaohalt. Som tur är så sägs ju choklad innehålla en del antioxidanter så jag njuter en bit var och varannan dag och tänker att något så gott måste ju vara rätt bränsle för min kropp. Med 70 %-ig choklad kan man inte äta massor heller utan blir nöjd efter ett par bitar.
Varje helg har vi någon dessert och denna helgen var det dax för chokladmousse. Utmaningen att göra den utan grädde visade sig inte vara så stor. På denna mycket trevliga blogg hittade jag detta recept på en fransk variant där man får en fluffig och mycket chokladig mousse med hjälp av hårt vispad äggvita:
http://sisterfood.blogspot.com/2007/03/en-mttad-chokladmousse.html
Jag valde bort konjaken (det tillät inte min budget) och smaksatte istället med starkt kaffe och rivet apelsinskal. Jag serverade moussen med blodapelsin i bitar. Fantastiskt gott! Testa gärna, ni kommer inte att ångra er!
Betyget blev en skräll med 10 tveklösa praliner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar