En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



fredag 25 februari 2011

Ugnsbakad portobello

Mannen i familjen tål inte svamp. Därför passar vi på att frossa i svamp när han inte är hemma. Idag var det en svamp-kväll! Hittade ett enkelt recept på ugnsbakad portobello som vi hade som tilltugg till älgskavsgryta och kokta rotfrukter. Annars skulle dom nog vara perfekta som en förrätt.



Ugnsbakad portobello

4 portobellosvampar
3 vitlöksklyftor
1 lök
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
svartpeppar
rapsolja

Vrid loss svampfötterna. Hacka vitlök, lök och svampfötter fint och stek några minuter i lite olja. Låt svalna och rör ner ägg, senap, vatten och svartpeppar. Lägg röran i svamparna som placeras på ett smort ugnssäkert fat och sätts in i 200 graders ugn i 30 minuter.

Svamparna blev över förväntan! Bilden är något missvisande för dom såg väldigt aptitliga ut på tallriken. Dom fick 7 och 1/2 praliner.

2 kommentarer:

  1. Vi är imponerade över bildkvaliteten. Man blir lätt sugen på en "nattamacka" om man bloggar för sent.

    SvaraRadera
  2. Min hälsoblogg får ju helt motsatt effekt! Jag får lägga in ett tidlås på bloggen! :-)

    SvaraRadera