Mannen i familjen tål inte svamp. Därför passar vi på att frossa i svamp när han inte är hemma. Idag var det en svamp-kväll! Hittade ett enkelt recept på ugnsbakad portobello som vi hade som tilltugg till älgskavsgryta och kokta rotfrukter. Annars skulle dom nog vara perfekta som en förrätt.
Ugnsbakad portobello
4 portobellosvampar
3 vitlöksklyftor
1 lök
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
svartpeppar
rapsolja
Vrid loss svampfötterna. Hacka vitlök, lök och svampfötter fint och stek några minuter i lite olja. Låt svalna och rör ner ägg, senap, vatten och svartpeppar. Lägg röran i svamparna som placeras på ett smort ugnssäkert fat och sätts in i 200 graders ugn i 30 minuter.
Svamparna blev över förväntan! Bilden är något missvisande för dom såg väldigt aptitliga ut på tallriken. Dom fick 7 och 1/2 praliner.
Vi är imponerade över bildkvaliteten. Man blir lätt sugen på en "nattamacka" om man bloggar för sent.
SvaraRaderaMin hälsoblogg får ju helt motsatt effekt! Jag får lägga in ett tidlås på bloggen! :-)
SvaraRadera