En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 13 februari 2011

Ny gröt för testpanelen

Vi har en tradition att nästan varje söndagkväll äta gröt. Efter överdådiga middagar under helgen är lusten att laga mat slut på söndag kväll. Barnen är så invanda att få gröt denna kväll att dom protesterar högljutt om det blir något annat. Oftast blir det grahamsgrynsgröt, någon gång havregrynsgröt och någon ovanlig och magisk gång risgrynsgröt.













Denna söndag testade jag en för mig ny sorts havregryn och blev positivt överraskad. Det var Carlshamns ekologiska fullkornshavregryn som inte var ångpreparerade och därför krävde en längre koktid (15-20 min.). Jag valde att koka upp vattnet först och sedan hälla i grynen vilket gav en grovkornig gröt med mer tuggmotstånd. Istället för sylt mixade jag halvtinade jordgubbar och ett par äpplen och fick en luftig, sockerfri variant av sylt.

I kategorin gröt vann ekologisk havregrynsgröt 6 praliner. Fick lite klagomål att det var för lite salt men jag hoppas att våra smaklökar ska vänja sig vid den lägre salthalten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar