En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 27 februari 2011

Fiskburgare och fruktsallad

Det finns en del småsaker som kan göra mig på riktigt bra humör. En sådan sak är när det är extrapris i fiskdisken på City Gross!
   
Färsk fisk är för mig något av det godaste som finns och är superlätt att tillaga. Men oftast spräcker sådana inköp ens budget. Jag tar trots det alltid en långsam lov förbi fiskdisken och äter med ögonen av delikatesserna som ligger där bland massor av krossat is.

Och så ibland händer det att dom säljer ut en fin bit lax för 79 kr/kg eller som senast kolja för 59 kr/kg! Jag slog till och köpte 750 gram koljafilé och lagade sedan till den i 175 graders ugn i ca 30 minuter. Och jag lovar, den smälte i munnen! Av resterna blev det två dagar senare fiskburgare.
   

Fiskburgare

300 gram finfördelat fiskkött
1 ägg
10 cm hackad purjolök
1 tsk fiberhusk eller 1 msk potatismjöl
1 finriven gul lök
1 tsk torkad basilika
rivet citronskal
salt
vitpeppar

Rör ihop alla ingredienser och låt stå en kort stund. Stek sedan burgare i lite rapsolja. Pressa några droppar citron över dom strax före servering.
Till burgarna blev det rostade rödbetsstavar och fänkål.


Till efterrätt blev det en enkel fruktsallad på banan, apelsin, passionsfrukt och sesamfrön.

Middan fick 9 starka praliner från ett av barnen och det tackar man ju för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar