En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



fredag 18 februari 2011

Min V-Slicer


Jag tror att min kära matberedare har fått en konkurrent som bästa redskap i mitt kök! Den heter V-Slicer och är en makalös manick till att göra fina stavar av allt möjligt (även ens fingrar om man har otur). Det är en sån där grej som man kan se på marknader i sällskap med någon överentusiastisk försäljare och som man backar bort ifrån med tanken att den har jag absolut ingen användning för.

Det var också ungefär dom orden som min mamma sa när hon gav mig den i julklapp. Men hon hade fel! Efter ett par provomgångar och lite invänjning så åker den nu fram ganska ofta när det närmar sig middagstillverkning. Allra bäst blir tjocka rotfruktsstavar som toppas med olivolja, svartpeppar och en nypa salt och som sen rostas i 250 graders ugn i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar