En blogg om mat som är bra för kroppen och plånboken



söndag 27 februari 2011

Nystart varje dag III

"Pannkakor! Yes! Och till frukost! Men är det riktiga pannkakor, mamma?" ropar barnen glatt.
Ja, det är pannkakor...men utan mjölk och mjöl. Barnen är inte skeptiska till min mat men dom har börjat vänja sig vid att allt i vårt kök inte alltid är det man tror att det är. Men jag luras aldrig utan berättar gärna vad maten innehåller.
Dessa mandelpannkakor tillsammans med en "sylt" på rivet äpple, riven morot och kanel och några matskedar kokosmjölk blev en riktigt god och mättande frukost.


Mandelpannkakor

2 dl mandel
1 dl kokosmjölk
2 ägg
1 tsk stött kardemumma

Mal mandeln till ett mjöl. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylskåp över natten. På så vis går det snabbt att steka pannkakor till frukost. Dom blir lite ömtåliga men går lätt att vända om man inte gör för stora.

Barnen gav dom 7 praliner och mina annars så matglada barn blev proppmätta efter varsin pannkaka. Det berodde inte på att dom inte gillade dom utan helt enkelt för att dom var så mättande.

2 kommentarer: