Utgångsläget var 400 gram upptinad älgfärs och lite olika grönsaker. Resultatet blev älgfärsbiffar med wokade grönsaker! Lite soja på woken och en tesked sambal oelek förhöjde smaken.
Älgfärsbiffar
400 g älgfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde (eller Oatlys havregrädde + 1 msk olivolja om man inte vill ha mjölkprodukter)
1 pressad vitlök
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
svartpeppar
Rör ihop alla ingredienser till en smet som blir ganska lös. Stek biffar i lite rapsolja.
Wokade grönsaker
Skär broccoli, blomkål, gul lök och röd paprika i bitar. Woka allt utom paprikan i olivolja i några minuter. Tillsätt paprikan och strö över sesamfrön, lite salt och svartpeppar. Låt det gå ett par minuter till och servera direkt.
Lunchen fick 8 praliner! Kunde blivit fler om jag minskat lite på oljan i wokpannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar